...pesto z młodych liści jarmużu,roszponki,czosnku niedźwiedziego i migdałów...
...po prostu zjawiskowe !!! Nie opierajcie się ...musicie spróbować !
Jestem pewna, że nie będziecie żałować !!! :-)
Potrzebujemy garść młodych liści jarmużu (jeśli są większe to trzeba im wyciąć łodyżki )
garść roszponki i kilka liści czosnku niedźwiedziego do tego garść migdałów - ( ja użyłam namoczonych przez noc i obranych, ale mogą być również zwykłe (bez moczenia,bez obierania) tylko zmielone.
Do tego łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli morskiej i kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek extra virgin.
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na dowolnie gładki krem...
taki jaki najbardziej lubicie...
Przechowywać w słoiczku w lodówce do dwóch dni.
(U mnie nigdy dłużej nie przetrwało :-) ).
Smacznego !!!
Bardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :-) ...a jeszcze lepiej smakuje !!! :-)
OdpowiedzUsuń