Do jej przygotowania potrzebujemy:
1/2 główki sałaty lodowej
1 małe, dojrzałe awokado
1/2 zielonego ogórka
1/2 słoiczka fasolki kidney
1/2 czerwonej papryki
2-3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1/4 łyżeczki soli morskiej
1 łyżka soku z cytryny
kilka liści świeżej bazylii
zioła do sałatek
Pyszna jest również z pomidorami,ale w obecnej chwili nie są one niestety tak pyszne jak w sezonie:(
Awokado obieramy ze skórki,pozbawiamy pestki i rozgniatamy widelcem z solą,sokiem z cytryny i oliwą.
Posypujemy ulubionymi ziołami do sałatek i mieszamy z pokrojoną na drobne plasterki sałatą.
Paprykę kroimy w kostki,ogórka w półplasterki,dodajemy liście bazylii,fasolkę i razem mieszamy.
Moja znika zazwyczaj szybciej,niż zdążę ją dokładnie wymieszać:-)
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz