Wspaniały,pełen witamin koktajl,który doskonale dożywi każdą Twoją komórkę:-)
Banany...migdały...natka pietruszki...pomarańcza i spirulina...
Niebo w gębie:-)
Spirulina - posiada 3900% więcej beta karotenu niż marchewka...
2300 % więcej żelaza niż szpinak...
375 % więcej białka niż tofu...
i 300 % więcej wapnia niż mleko...
Posiada ok. 60% pełnowartościowego białka z kompleksem 18 aminokwasów.
Doskonale wspomaga procesy detoksykacji organizmu, wzmacnia system immunologiczny i nerwowy. Opóźnia procesy starzenia się organizmu i wspomaga odchudzanie.
Posiada duże ilości łatwo przyswajalnego żelaza,a także bierze czynny udział w procesach odkwaszania organizmu.Obniża poziom złego cholesterolu i reguluje poziom cukru we krwi.
2 dojrzałe banany
2 duże truskawki (niekoniecznie)
12 namoczonych migdałów
1 duża pomarańcza
1 pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka spiruliny w proszku
ok.500 ml. wody mineralnej
Zmiksować wszystko w blenderze kielichowym przez ok. 2 minut.
Jeśli nie wypijecie wszystkiego na raz,możecie przelać resztę do szklanej butelki i przechować kilka godzin w lodówce.
W smaku jest naprawdę przepyszny !
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
▼
2015
(98)
-
▼
marca
(18)
- Truskawkowo - kokosowy pudding chia
- Cudowna sałatka z fasolką kidney, sałatą lodową i ...
- Delikatne ślimaczki maślano - cynamonowe
- Zaskakujące awokado - zielona,pikantna pasta
- Pesto z liści rzodkiewki,bazylii i migdałów
- Fantastyczny krem czekoladowo-daktylowy
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem chrzanowym:-)
- (Nie)banalne spaghetti z sałatą rzymską i tofu
- Odmładzający koktajl ze spiruliną i piertruszką
- Wegańskie kwaśne żelki - serduszka z mango
- Najlepsza zupa dyniowa z kremem z nerkowców
- Koktajl z trawą jęczmienną i czerwonymi pomarańczami
- Idealna przyprawa - zatar
- Koktajl ananasowo-pomarańczowo-migdałowy
- Kiszone cytryny
- Zjawiskowa zupa czosnkowa
- Zupa marchewkowo - imbirowa z awokado i kluseczk...
- Pyszne kotleciki z tofu, ziemniaków i sezamu
-
▼
marca
(18)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz