poniedziałek, 23 marca 2015

Koktajl ananasowo-pomarańczowo-migdałowy



Przepyszny,odżywczy...delikatny i odświeżający...mój ulubiony koktajl ananasowo - pomarańczowy.
Przygotowuję go zawsze na mleku migdałowym własnej roboty,ponieważ wtedy jest najbardziej wartościowy i zdecydowanie na dłużej zaspokaja głód.
 Ok.15-20 migdałów moczę na noc w zimnej wodzie,rano obieram ze skórek i miksuję z ok.0,5 l. wody mineralnej niegazowanej na w miarę najbardziej gładką konsystencję.
Można go dosłodzić odrobiną syropu z agawy - jeśli pijemy go bez dodatków lub dorzucić do niego:

1/4 dużego,dojrzałego ananasa
1 dużą soczystą pomarańczę obraną ze skóry i pozbawioną pestek
3 dojrzałe banany

Miksujemy ok.1 min. na wysokich obrotach.
I zapijamy się :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz