...Banalne w wykonaniu...niebanalne w smaku...:-)
To wersja,którą można przygotować w kilka minut, kiedy wracamy wygłodniali do domu i marzymy,żeby zjeść cokolwiek byle już :-)
... albo kiedy nie mamy akurat siły lub ochoty na bardziej skomplikowane potrawy...
Ta wiosenna kompozycja jest szybka,prosta i wspaniała...w każdym razie ja jestem od niej uzależniona:-)
Składniki:
ok. 150 g. dowolnego makaronu pełnoziarnistego (u mnie spaghetti z Lidla)
1 ząbek czosnku
1 główka sałaty rzymskiej
1/2 czerwonej świeżej papryki
1/4 kostki tofu naturalnego (u mnie Solida Food)
sól morska,świeżo mielony pieprz,harissa,czosnek niedźwiedzi
olej rzepakowy tłoczony na zimno
Makaron ugotować al'dente lub jak lubicie.W czasie kiedy makaron będzie się gotował,rozgrzać na patelni 3-4 łyżki oleju,wrzucić obrany i pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Tofu pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oleju z czosnkiem,aż będzie na zewnątrz chrupiące i miękkie w środku.
Paprykę pokroić w cienkie paseczki,dorzucić na patelnię,posolić,pomieszać i po ok. 1 minucie dodać podzieloną na listki sałatę rzymską.
Smażyć jeszcze dosłownie 2-3 minuty.Doprawić do smaku przyprawami, dorzucić makaron,wymieszać i zajadać :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
▼
2015
(98)
-
▼
marca
(18)
- Truskawkowo - kokosowy pudding chia
- Cudowna sałatka z fasolką kidney, sałatą lodową i ...
- Delikatne ślimaczki maślano - cynamonowe
- Zaskakujące awokado - zielona,pikantna pasta
- Pesto z liści rzodkiewki,bazylii i migdałów
- Fantastyczny krem czekoladowo-daktylowy
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem chrzanowym:-)
- (Nie)banalne spaghetti z sałatą rzymską i tofu
- Odmładzający koktajl ze spiruliną i piertruszką
- Wegańskie kwaśne żelki - serduszka z mango
- Najlepsza zupa dyniowa z kremem z nerkowców
- Koktajl z trawą jęczmienną i czerwonymi pomarańczami
- Idealna przyprawa - zatar
- Koktajl ananasowo-pomarańczowo-migdałowy
- Kiszone cytryny
- Zjawiskowa zupa czosnkowa
- Zupa marchewkowo - imbirowa z awokado i kluseczk...
- Pyszne kotleciki z tofu, ziemniaków i sezamu
-
▼
marca
(18)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz