Niesamowita zupa czosnkowa-bezglutenowa i wegańska.
Genialna, pełna smaków zupa, która posmakuje nawet tym,którzy czują niechęć do czosnku:-)
Składniki:
1 duża główka czosnku
4 średnie ziemniaki
2 marchewki
biała część pora
1/4 selera
olej rzepakowy tłoczony na zimno
sól morska,biały pieprz,odrobina gałki muszkatołowej
Do podania: śmietanka owsiana lub ryżowa,szczypiorek,drobno pokrojona papryczka chilli,uprażone pestki słonecznika.
Czosnek obrać,pokroić na plasterki i usmażyć na oleju z odrobiną soli na złoty kolor.
Kiedy zacznie pięknie pachnieć,zalać go ok. 2 litrami wody,dorzucić warzywa i gotować ok 0,5 godziny.Wyjąć marchewki,por i seler,a resztę składników zmiksować na gładką,jednolitą zupę.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Podawać z kleksem śmietanki owsianej lub ryżowej,posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem, świeżą papryczką chilli i uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.
Zupa pomimo,że jest bardzo delikatna,wyśmienicie i przyjemnie zaspokaja głód.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
▼
2015
(98)
-
▼
marca
(18)
- Truskawkowo - kokosowy pudding chia
- Cudowna sałatka z fasolką kidney, sałatą lodową i ...
- Delikatne ślimaczki maślano - cynamonowe
- Zaskakujące awokado - zielona,pikantna pasta
- Pesto z liści rzodkiewki,bazylii i migdałów
- Fantastyczny krem czekoladowo-daktylowy
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem chrzanowym:-)
- (Nie)banalne spaghetti z sałatą rzymską i tofu
- Odmładzający koktajl ze spiruliną i piertruszką
- Wegańskie kwaśne żelki - serduszka z mango
- Najlepsza zupa dyniowa z kremem z nerkowców
- Koktajl z trawą jęczmienną i czerwonymi pomarańczami
- Idealna przyprawa - zatar
- Koktajl ananasowo-pomarańczowo-migdałowy
- Kiszone cytryny
- Zjawiskowa zupa czosnkowa
- Zupa marchewkowo - imbirowa z awokado i kluseczk...
- Pyszne kotleciki z tofu, ziemniaków i sezamu
-
▼
marca
(18)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz