sobota, 28 marca 2015

Zaskakujące awokado - zielona,pikantna pasta

Pyszna pasta dla wszystkich,którzy kochają awokado, ale także dla tych,którzy jeszcze uważają,że jego smak jest zbyt mdły,nijaki i tłusty...

Przygotowanie jej zajmuje dosłownie 5 minut,a bogactwo smaków jest naprawdę zaskakujące i imponujące...


Składniki:

1 dojrzałe awokado
3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
0,5 łyżeczki soli morskiej
1 łyżka soku z cytryny
3 małe kiszone ogórki
1  łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
1 łyżka kaparów
mały kawałek zielonego,świeżego ogórka

Awokado obrać,pozbawić pestki i rozgnieść widelcem z solą,sokiem z cytryny i oliwą.
Ogórki obrać i pokroić w półplasterki; dodać kapary i zielony pieprz; wymieszać i zajadać:-)
                                   Można również dodać szczypiorek lub zieloną cebulkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz