Pyszna pasta dla wszystkich,którzy kochają awokado, ale także dla tych,którzy jeszcze uważają,że jego smak jest zbyt mdły,nijaki i tłusty...
Przygotowanie jej zajmuje dosłownie 5 minut,a bogactwo smaków jest naprawdę zaskakujące i imponujące...
Składniki:
1 dojrzałe awokado
3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
0,5 łyżeczki soli morskiej
1 łyżka soku z cytryny
3 małe kiszone ogórki
1 łyżeczka zielonego marynowanego pieprzu
1 łyżka kaparów
mały kawałek zielonego,świeżego ogórka
Awokado obrać,pozbawić pestki i rozgnieść widelcem z solą,sokiem z cytryny i oliwą.
Ogórki obrać i pokroić w półplasterki; dodać kapary i zielony pieprz; wymieszać i zajadać:-)
Można również dodać szczypiorek lub zieloną cebulkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
▼
2015
(98)
-
▼
marca
(18)
- Truskawkowo - kokosowy pudding chia
- Cudowna sałatka z fasolką kidney, sałatą lodową i ...
- Delikatne ślimaczki maślano - cynamonowe
- Zaskakujące awokado - zielona,pikantna pasta
- Pesto z liści rzodkiewki,bazylii i migdałów
- Fantastyczny krem czekoladowo-daktylowy
- Sałatka z pieczonych buraków z sosem chrzanowym:-)
- (Nie)banalne spaghetti z sałatą rzymską i tofu
- Odmładzający koktajl ze spiruliną i piertruszką
- Wegańskie kwaśne żelki - serduszka z mango
- Najlepsza zupa dyniowa z kremem z nerkowców
- Koktajl z trawą jęczmienną i czerwonymi pomarańczami
- Idealna przyprawa - zatar
- Koktajl ananasowo-pomarańczowo-migdałowy
- Kiszone cytryny
- Zjawiskowa zupa czosnkowa
- Zupa marchewkowo - imbirowa z awokado i kluseczk...
- Pyszne kotleciki z tofu, ziemniaków i sezamu
-
▼
marca
(18)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz