poniedziałek, 4 maja 2015
Błyskawiczne spaghetti bez spaghetti - kiełki, papryka i dymka:-)
Bardzo pyszne 5 minutowe - ekspresowe danie.
Całe przygotowania ograniczają się do pokrojenia w długie paski papryki (u mnie pomarańczowa),
oraz przekrojenia na 2-3 części cebulki dymki.
Rozgrzać na patelni ulubiony olej - u mnie kokosowy (ok. 1 łyżki),
wrzucić 1 pokrojony w plasterki ząbek czosnku, paski papryki oraz kiełki.
Poddusić razem ok. 2-3 minut. Następnie dodać dymkę, przyprawić solą morską, harissą i ulubionymi ziołami - u mnie bazylia i tymianek.
Pomieszać intensywnie przez ok. 1 minutę, aby smaki dobrze się połączyły.
Nakładać na talerze i zajadać ! Szybciej nie przygotujecie nawet zupki chińskiej...nie porównując już wartości odżywczych i walorów zdrowotnych :-)
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Archiwum bloga
-
▼
2015
(98)
-
▼
maja
(20)
- Szparagi z wegańskim sosem holenderskim
- Wegańska kofta z młodej kapusty w sosie z pomidorów
- Seitan - glutenowa bomba czyli wegańskie "mięso" :-)
- Szparagi i boczniaki z chilli w wegańskiej galarecie
- Melon i masło orzechowe - aksamitny koktajl :-)
- Pierogi z topinamburem i jarmużem :-)
- Płatki amarantusowe z truskawkami i stewią :-)
- Lipa ...jakich wiele :-) tojeść rozesłana i topina...
- Pokochajmy i jedzmy pokrzywy - ich niezwykłe warto...
- Nie tylko na kobiece smuteczki :-) Krwawnik, stokr...
- Liliowe zaskoczenie - lodowaty koktajl z winogron ...
- Przytulia i stokrotki koktajl inny niż wszystkie:-)
- Ramen - rosół azjatycki po mojemu:-)
- Wegańskie tiramisu z biszkoptami bez glutenu :-)
- Tabbouleh z komosą ryżową i kwiatami jarmużu :-)
- Zupa z boczniakami czyli wegańskie flaczki :-)
- Szybka i sycąca sałatka z cieciorką i sałatą rzymską.
- Błyskawiczne spaghetti bez spaghetti - kiełki, pap...
- Mango - jabłko - mięta - banan = boski koktajl:-)
- Bezglutenowa focaccia z mniszkami :-)
-
▼
maja
(20)
zdrowe pyszności :)
OdpowiedzUsuń